Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ZÚZA ÉS MÁJ RIZZSEL

2014.09.17

Hozzávalók:

30 dkg csirkezúza, 20 dkg csirkemáj, 10 dkg rizs, 1 sárgarépa, néhány szem mag nélküli apróra vágott aszalt gyümölcs.

Elkészítés:

A megtisztított zúzát annyi vízben, amennyi ellepi, főzni kezdjük. Mikor félig puha, hozzáadjuk a májat. 10 percig kis lángon együtt főzzük, majd beleszórjuk a rizst. Újra felforraljuk. Tíz perc múlva belereszeljük a sárgarépát. Megkeverjük, és szorosan lefedve negyed órát állni hagyjuk. Ezután rászórjuk a gyümölcsöt, és megvárjuk, míg az étel langyosra hűl. Langyosan kínáljuk a kutyának.

 Kutyánk ízlésétől függ, hogy az étel levét mennyire párologtatjuk el. A mi kutyusunk nem szereti a bő lében tocsogó ételeket. Ha a tiéd szereti, folyamatosan pótold az elpárolgó folyadékot!

 Egyes kutyák allergiásak az "iparilag előállított" csirkehúsra. Ha a kutyánk a csirkehús fogyasztása után vakaródzik vagy bőrelváltozások jelnnek meg rajta, forduljunk állatorvoshoz!

 

p1610351-dd.jpg

  

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.