Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TEJFÖLÖS HÚSGOMBÓC

2013.11.05

Hozzávalók:

20 dkg marha- vagy disznóhúshoz 20 dkg főtt rizs, 2 tojás, 1 dl tejföl, néhány szál petrezselyemzöld.

A mennyiségek a kutya nagyságától és korától függnek.


Elkészítés:

A húsról levágjuk a zsírosabb részeket, ezeket félretesszük, a többit ledaráljuk, majd összegyúrjuk a főtt rizzsel, a tojással és az apróra vágott petrezselyemzölddel. A masszából formázott golyókat éppen csak gyöngyözve forró vízben kifőzzük.
Közben a zsírosabb húsdarabokat apró kockákra vágjuk, egy evőkanál vízet aláöntve, lassú tűzön enyhén kisütjük belőlük a zsírt. Amikor pirulni kezdenek, elkeverjük a tejföllel, és a kívánt sűrűségűre hígítjuk a gombócok főzővizével. Végül a gombócokat beleforgatjuk a tejfölös szószba.

Az ételt langyosan vagy szobahőmérsékletre hűtve adjuk a kutyának

A rizsen kívül apróra vágott párolt zöldséget is dolgozhatunk a fasírtba.

   

p1450827-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.