Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SZÜLETÉSNAPI TORTA KUTYÁNAK 1.

2014.03.04

Hozzávalók:

50 dkg csirkemáj, 5 dl leszűrt húsleves, 1 evőkanál zselatinpor.

A díszítéshez: 1 dl habtejszín, 1 kávéskanál méz, zizi.

 

Elkészítés:

A májat annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük, kihűtjük, és apróbb darabokra vágjuk.

A húslevesbe belekeverjük a zselatint, felforraljuk, két percig főzzük, majd félretesszük.

Egy akkora lábasba, amekkorába belefér az összes máj, belemerünk egy merőkanálnyit a levesből. Az edényt megtöltjük a májdarabkákkal, majd telemerjük húslevessel. Megvárjuk, hogy kihűljön, majd legalább egy éjszakára hűtőgépbe tesszük.

A tejszínből a mézzel kemény habot verünk.

A tortát tartalmazó edényt néhány másodpercre forró vízbe mártjuk, majd tányérra fordítjuk. Így a kocsonya egyben kijön belőle. A tortát tejszínhabbal és zizivel díszítjük. 

A máj mellett kutyánk ízlésének megfelelően főtt zöldséget, cikkekre vágott főtt tojást is tehetünk a kocsonyába.

Egyes kutyák allergiásak az "iparilag előállított" csirkehúsra. Ha a kutyánk a csirkehús fogyasztása után vakaródzik vagy bőrelváltozások jelnnek meg rajta, forduljunk állatorvoshoz!

Ez az étel természetesen nem mindennapi étkezésre való, de évente egyszer nem fog megártani a tejszín és a zizi.

  

p1500802-ddd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Kutya

(Ildiko.dozsa@femalk.hu, 2017.07.18 12:33)

lanyo.mamuska@gmail.com

(Marianna, 2017.01.30 08:46)

Sziasztok!
Nagyon jó a szakácskönyvetek, és nagyon profik a hozzá készült képek!
Nekem egy nagyobb kutyám van (bernáthegyi), viszont Sütivel azonosan roppant válógatós, így mi is áttértünk a házi (neki főzőtt, illetve nyers) kosztra!
Nagy segítség a könyvetek, köszönöm!
Marianna

olah.doloresz@gmail.com

(olag, 2015.02.27 11:19)

Kutyatorta