Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SERTÉSNYELV TÉSZTÁVAL

2014.03.12

Hozzávalók:

minden 50 dkg nyelvhez 2 sárgarépa, 2 evőkanál száraztészta, 1 kis babérlevél, 1 kis gerezd fokhagyma.

A mennyiség a kutya nagyságától és korától függ. A hús lehet a disznó vagy malac bármelyik része (fej, toka, láb is). A fokhagyma féreghajtó hatású és erősíti az immunrendszert. A sóval vigyázzunk! Csak nagyon kis mennyiségben adjuk a kutyának! Érdemes egyszerre kisebb kutyáknak is nagyobb mennyiséget készíteni, és kis adagokban lefagyasztani.


Elkészítés:

A nyelvet annyi vízben, amennyi ellepi, a fokhagymagerezddel és a babérlevéllel kis lángon, éppen csak gyöngyözve főzni kezdjük. Mikor az étel majdnem megpuhult, hozzáadjuk a megtisztított répát és a tésztát, még öt percig főzzük, majd levesszük a tűzről, letakarjuk, és langyosra hűtjük. Eltávolítjuk a fokhagymát és a babérlevelet, a húst kisebb darabokra vágjuk, így adjuk a kutyának.

Kutyánk ízlésétől függ, hogy az étel levét mennyire párologtatjuk el. A mi kutyusunk nem szereti a bő lében tocsogó ételeket. Ha a tiéd szereti, folyamatosan pótold az elpárolgó folyadékot!

A tészta és a répa mennyisége a kutya ízlésétől függően lehet több is.

 

p1510852-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.