Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SERTÉSNYELV PUFFASZTOTT GABONÁVAL

2014.03.12

Hozzávalók:

minden 50 dkg nyelvhez 1 babérlevél, 1 gerezd fokhagyma, csipetnyi só, 10 dkg puffasztott gabona (barna rizs, tönkölybúza, amaránt...)

A mennyiség a kutya nagyságától és korától függ. A hús lehet a disznó vagy malac bármelyik része (fej, toka, láb is). A fokhagyma féreghajtó hatású és erősíti az immunrendszert. A sóval vigyázzunk! Csak nagyon kis mennyiségben adjuk a kutyának! Érdemes egyszerre kisebb kutyáknak is nagyobb mennyiséget készíteni, és kis adagokban lefagyasztani.


Elkészítés:

A megtisztított nyelvet annyi vízben, amennyi ellepi, a fokhagymagerezddel és a babérlevéllel kis lángon, éppen csak gyöngyözve főzni kezdjük, csipetnyi sóval fűszerezzük, puhára pároljuk, és langyosra hűtjük. Eltávolítjuk a fokhagymát és a babérlevelet, a húst kisebb darabokra vágjuk. Közvetlenül azelőtt, mielőtt a kutyának adnánk, rászórjuk a puffasztott gabonát.

Kutyánk ízlésétől függ, hogy az étel levét mennyire párologtatjuk el. A mi kutyusunk nem szereti a bő lében tocsogó ételeket. Ha a tiéd szereti, folyamatosan pótold az elpárolgó folyadékot!

 

p1510352-dd.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.