Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SERTÉSMÁJ CSIRKÉVEL

2013.07.25

Hozzávalók:

2 rész sertésmáj, 2 rész csirke, 1 rész gabona (rizs, bulgur, szemes búza, köles...), 1 rész sárgarépa.

Elkészítés:

A gabonát bő vízben főzni kezdjük. Mikor félig puha, hozzáadjuk a májat és a csirkehúst, majd felöntjük annyi forró vízzel, amennyi jól ellepi. A főzés utolsó tíz percére beletesszük a felkarikázott répát is.

Kutyánk ízlésétől függ, hogy az étel levét mennyire párologtatjuk el. A mi kutyusunk nem szereti a bő lében tocsogó ételeket. Ha a tiéd szereti, folyamatosan pótold az elpárolgó folyadékot!

Kölyökkutyáknak a húst ajánlatos apróra vágni, mert hajlamosak egyben lenyelni, aztán, ha túl nagyok a darabok, kihányni azokat.

Az ételt langyosan vagy szobahőmérsékletre hűtve adjuk a kutyának. A csirkehúsból a csontokat távolítsuk el!

Egyes kutyák allergiásak az "iparilag előállított" csirkehúsra. Ha a kutyánk a csirkehús fogyasztása után vakaródzik vagy bőrelváltozások jelnnek meg rajta, forduljunk állatorvoshoz!

Májat csak ritkán, 2-3 hetente adjunk a kutyának.

  

p1390263-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.