SERTÉSHÚS PUFFASZTOTT BÚZÁVAL
Hozzávalók:
minden 25 dkg sertéshúshoz 2 evőkanál puffasztott búza (de lehet natúr puffasztott rizs vagy amaránt is) és 1 evőkanál apróra vágott zöldség (sárgarépa, fehérrépa...)
A mennyiség a kutya nagyságától és korától függ.
Elkészítés:
A húst a zöldséggel annyi vízben, amennyi ellepi, főzni kezdjük. Mikor megpuhult, levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük. Közvetlenül azelőtt, mielőtt a kutyának adnánk, rászórjuk a puffasztott gabonát. (Azért ekkor, mert így a gabona ropogós marad.)
Kutyánk ízlésétől függ, hogy az étel levét mennyire párologtatjuk el. A mi kutyusunk nem szereti a bő lében tocsogó ételeket. Ha a tiéd szereti, folyamatosan pótold az elpárolgó folyadékot!