Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SERTÉSHÚS HAJDINÁVAL

2013.11.05

Hozzávalók:

4 rész sertéshús (bármilyen sertéshús jó hozzá akár porcokkal, bőrrel együtt), 1 rész hajdina (vagy más szemes gabona, pl. rizs, árpa, rozs, tönkölybúza, búza...),1-2 szál petrezselyemzöld (kihagyható).

A mennyiségek a kutya nagyságától és korától függnek. Példa dekagrammokban megadva: 40 dkg húshoz 10 dkg gabona. 

 

Elkészítés:

A sertéshúst annyi vízben, amennyi jól ellepi, főzni kezdjük. Mikor puha, hozzáadjuk a gabonát és kétszer annyi forró vizet, mint amennyi gabonát használunk. Felforraljuk, beletesszük a petrezselymet, 3-4 percig főzzük, majd az edényt letakarva állni hagyjuk, míg az étel langyosra nem hűl.

Kisebb kutyáknak vagy kölyköknek a húst apró kockákra vágva adjuk.

Kutyánk ízlésétől függ, hogy az étel levét mennyire párologtatjuk el. A mi kutyusunk nem szereti a bő lében tocsogó ételeket. Ha a tiéd szereti, főzés közben folyamatosan pótold az elpárolgó folyadékot!

  

p1460027-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.