Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SERTÉSHÚS ÉS SZÁRNYASMÁJ GABONÁVAL

2013.06.24

Hozzávalók:

1 rész sárgarépa, 1 rész gabona (tönkölybúza, búza, rizs...), 1 rész szárnyasmáj, 3 rész sertéshús (bármilyen sertéshús jó hozzá akár porcokkal, bőrrel együtt), néhány szál petrezselyemzöld (kihagyható).

A mennyiségek a kutya nagyságától és korától függnek. Példa dekagrammokban megadva: 10 dkg sárgarépa, 10 dkg gabona (tönkölybúza, búza, rizs, hajdina, barnarizs...), 10 dkg máj, 30 dkg sertéshús. 

 

Elkészítés:

A sertéshúst annyi vízben, amennyi jól ellepi, főzni kezdjük. Mikor puha, hozzáadjuk a répát, a petrezselyemzöldet, a májat és a gabonát és kétszer annyi forró vizet, mint amennyi gabonát használunk. Felforraljuk, majd lassú tűzön még 10 percig főzzük. Ezután a letakart edényben hagyjuk az ételt kihűlni. A gabonát ne főzzük szét!

 

p1380011-dd.jpg

 

Kutyánk ízlésétől függ, hogy az étel levét mennyire párologtatjuk el. A mi kutyusunk nem szereti a bő lében tocsogó ételeket. Ha a tiéd szereti, folyamatosan pótold, az elpárolgó folyadékot!

Kölyökkutyáknak a húst végül ajánlatos apróra vágni, mert hajlamosak egyben lenyelni, aztán, ha túl nagyok a darabok, kihányni azokat.

Az ételt langyosan vagy szobahőmérsékletre hűtve adjuk a kutyának.

Egyes kutyák allergiásak az "iparilag előállított" csirkehúsra, ezért figyeljünk oda, ha csirkemájat használunk. Ha a kutyánk a csirkemáj fogyasztása után vakaródzik vagy bőrelváltozások jelennek meg rajta, forduljunk állatorvoshoz!

Májat csak ritkán, 2-3 hetente adjunk a kutyának.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.