Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


PULYKANYAK RÉPÁVAL

2014.02.17

Hozzávalók:

minden pulykanyakhoz 2 közepes sárgarépa.

Az egy evésre adott mennyiség a kutya nagyságától és korától függ.


Elkészítés:

A pulykanyakat félbevágatjuk a hentessel. (Hogy beleférjen a fazékba.)

Annyi vízben, amennyi bőven ellepi, főzni kezdjük. Mikor megpuhult, hozzáadjuk a megtisztított répát. Még tíz percig főzzük. (A zöldséget nem kell szétfőzni. Úgy jó, ha roppanós marad.)

Kutyánk ízlésétől függ, hogy az étel levét mennyire párologtatjuk el. A mi kutyusunk nem szereti a bő lében tocsogó ételeket. Ha a tiéd szereti, folyamatosan pótold az elpárolgó folyadékot!

A nyakat kicsontozzuk, a húst és a répát darabokra vágjuk. (8-10 kg-os kutyának egy pulykanyak kicsontozva legalább két-három étkezésre elég.)

Az ételt langyosan vagy szobahőmérsékletre hűtve adjuk a kutyának.

 

p1500159-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.