Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


PULYKAFARHÁT ZÖLDSÉGGEL

2013.07.29

Előszóként elmondanám, hogy pulykafarhátat leginkább kifejezetten nagytestű, felnőtt kutyáknak érdemes venni, akiknek csonttal együtt adható. Kistestű vagy kölyökkutyáknak ki kell csontozni, ami azt eredményezi, hogy egy pulykafarhátból 3-4 napi eledel mellett kapunk fél szemetesnyi csontot. Még annyit, hogy ne felejtsük el vásárláskor feldaraboltatni a hentessel, mert egészben csak fél méter átmérőjű fazékban fér el.

Hozzávalók:

minden pulykafarháthoz 10 dkg zöldborsó és 1 sárgarépa.

Az egy evésre adott mennyiség a kutya nagyságától és korától függ.


Elkészítés:

A farhátat annyi vízben, amennyi bőven ellepi, főzni kezdjük. Mikor megpuhult, hozzáadjuk a zöldséget. Még tíz percig főzzük. (A zöldséget nem kell szétfőzni. Úgy jó, ha roppanós marad.)

Kutyánk ízlésétől függ, hogy az étel levét mennyire párologtatjuk el. A mi kutyusunk nem szereti a bő lében tocsogó ételeket. Ha a tiéd szereti, folyamatosan pótold az elpárolgó folyadékot!

Az ételt langyosan vagy szobahőmérsékletre hűtve adjuk a kutyának.

 

p1400264-dd.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.