Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


PIRÍTOTT CSIRKE ALMÁVAL ÉS MOGYORÓVAL

2014.10.02

Hozzávalók:

minden 25 dkg csirkehúshoz 1 kis alma, 1 teáskanál mogyoró, 1 teáskanál zsír vagy olaj. Az étel főleg ősszel, télen ízesíthető 1 kávéskanál mézzel is.

A mennyiség a kutya nagyságától és korától függ.


Elkészítés:

A  kis kockákra vágott húst a zsíron vagy olajon megpirítjuk. Mikor megpuhult hozzáadjuk a reszelt vagy feldarabolt almát és a mogyorót, még 1-2 percig kevergetjük, majd langyosra hűtjük, a húst kicsontozzuk. Közvetlenül azelőtt, mielőtt a kutyának adnánk, rácsorgatjuk a mézet.

A méz nagyon jó immunerősítő, tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, a kutyák pedig általában szeretik. Ősszel, esős, nyirkos időben kifejezetten ajánlott, de természetesen kis mennyiségben. Viszont figyeljünk oda, hogy a kutyánk nem allergiás-e rá. Egyes kutyáknál a mogyoró vagy a csirkehús is allergiás reakciókat okozhat. Ha ilyesmit tapasztalunk, azonnal forduljunk állatorvoshoz!

 

 

p1610734-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.