Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


PARADICSOMOS CSIRKE MAKARÓNIVAL

2014.04.08

Hozzávalók:

30 dkg csontos, bőrös csirkéhez, 5 dkg száraztészta, 1 paradicsom, 1 kis csokor (néhány szál) petrezselyemzöld.

Egy adag mennyisége a kutya nagyságától és korától függ.A fönt leírt mennyiség egy 8-10 kilós kutyus egyszeri étkezésére elegendő.

 

Elkészítés:

A megtisztított húst kisebb darabokra vágjuk, majd annyi vízben, amennyi bőven ellepi a petrezselyemcsokorral feltesszük főni. Mikor a csirke már majdnem puha, hozzáadjuk a kisebb darabokra tördelt makarónit, és beledobjuk a kereszt alakban bevágott egész paradicsomot. A paradicsomot kb. 3 perc után kivesszük, a héját lehúzzuk, kockákra vágjuk, és visszatesszük az ételbe. A fűszercsokrot eltávolítjuk. A húst kicsontozzuk.

Kutyánk ízlésétől függ, hogy az étel levét mennyire párologtatjuk el. A mi kutyusunk nem szereti a bő lében tocsogó ételeket. Ha a tiéd szereti, folyamatosan pótold az elpárolgó folyadékot!

Az ételt langyosan vagy szobahőmérsékletre hűtve adjuk a kutyának. A csirkéből a csontokat távolítsuk el!

Egyes kutyák allergiásak az "iparilag előállított" csirkehúsra. Ha a kutyánk a csirkehús fogyasztása után vakaródzik vagy bőrelváltozások jelnnek meg rajta, forduljunk állatorvoshoz!

 

p1530242-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.