Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


NYÚL VADASAN

2014.11.20

Azt vettük észre, hogy a kutyánk nagyon szereti a vadas mártással készített ételek illatát. Viszont az emberek számára készített vadas egy kutya számára túl fűszeres. Az alábbi változat viszont kutyák által is fogyasztható, bár a mustár fűszeressége miatt nem túl gyakran.

 

Hozzávalók:

25 dkg kicsontozott nyúlhús, 2-3 dkg szalonna (füstöletlen), 10-15 dkg sárgarépa, 2-3 dkg petrezselyemgyökér, fél kávéskanál mustár, 15 dkg tészta.

A mennyiségek a kutya nagyságától és korától függnek.


Elkészítés:

A szalonnát kis kockákra, a húst falatnyi darabokra vágjuk, majd két evőkanál vizet aláöntve, kevergetve megpirítjuk. (A víz azért kell, mert amíg elpárolog, kioldódik a szalonna zsírja. Különben a hús odaég.) Mikor a hús színesedni kezd, ráöntünk egy bögre vizet, beletesszük a reszelt sárgarépát és petrezselyemgyökeret, és kb. 15 percig kis lángon főzzük. Az elpárolgó vizet közben pótoljuk. (A szaft mennyiségét a kutya ízlése befolyásolja. Ha szereti a több levet tartalmazó ételeket, több vizet adhatunk a húshoz.) Beleszórjuk a tésztát, belekeverjük a mustárt, még öt percig forraljuk, majd lefedve állni hagyjuk, amíg langyosra nem hűl.

Az ételt langyosan vagy szobahőmérsékletre hűtve adjuk a kutyának.

Nagyobb étvágyú kutyának keverhetünk az ételbe több tésztát is.

Az étel másfajta húsból is elkészíthető.

 

p1630624-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.