Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MARHANYELV KAMUTTAL ÉS RÉPÁVAL

2017.09.07

Hozzávalók:

1 marhanyelvhez 3-4 sárgarépa, 25 dkg kamut vagy más gabonaféle (barna rizs, köles, árpa, hajdina...)

A teljes mennyiség a kutya nagyságától és korától függ.


Elkészítés:

A nyelvet annyi vízben, amennyi éppen ellepi kis lángon, éppen csak gyöngyözve főzni kezdjük. Mikor az étel majdnem megpuhult, hozzáadjuk a megtisztított répát és a gabonát, még 15-20 percig főzzük, majd levesszük a tűzről, letakarjuk, és langyosra hűtjük. Végül a húst kisebb darabokra vágjuk, így adjuk a kutyának.

Kutyánk ízlésétől függ, hogy az étel levét mennyire párologtatjuk el. A mi kutyusunk nem szereti a bő lében tocsogó ételeket. Ha a tiéd szereti, folyamatosan pótold az elpárolgó folyadékot!

 

p1840863-dd.jpg