Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KACSAFARHÁT TOJÁSSAL

2013.07.03

Hozzávalók:

minden 25 dkg kacsafarháthoz 1 evőkanál barnarizs (vagy risz, köles, bulgur...) és 1 evőkanál zöldborsó (fagyasztott is lehet) valamint 1 tojás.

A mennyiség a kutya nagyságától és korától függ.


Elkészítés:

A húst a rizzsel annyi vízben, amennyi bőven ellepi, főzni kezdjük. Mikor megpuhult, hozzáadjuk a borsót. Még öt percig főzzük, majd lefedve állni hagyjuk.

A tojást keményre főzzük, összevágjuk, és az ételhez adjuk.

Kutyánk ízlésétől függ, hogy az étel levét mennyire párologtatjuk el. A mi kutyusunk nem szereti a bő lében tocsogó ételeket. Ha a tiéd szereti, folyamatosan pótold az elpárolgó folyadékot!

A farhátból a vékony bordacsontokat el kell távolítani. Ha pici a kutya, inkább csak a porcokat hagyjuk a húsban!

Az ételt langyosan vagy szobahőmérsékletre hűtve adjuk a kutyának.

 

p1380688-dd.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.