Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KACSAAPRÓLÉK SZÍVVEL

2013.07.28

Hozzávalók:

minden 20 dkg aprólékhoz 10 dkg szív, 1 evőkanál puffasztott gabona (rizs, búza, amaránt, tönkölybúza...) és 1 evőkanál apróra vágott zöldség (sárgarépa, fehérrépa...)

A mennyiség a kutya nagyságától és korától függ.


Elkészítés:

A húst és a szívet a zöldséggel annyi vízben, amennyi ellepi, főzni kezdjük. Mikor az étel megpuhult, levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük. Az aprólékból eltávolítjuk a csontokat. A porcokat benne hagyjuk, a húst és bőrt kisebb darabokra vágjuk. Ha egészen kicsi a kutyánk (vagy korra vagy méretre), a szíveket is feldaraboljuk. (Nagyobb testű kutyáknak csak a csöves csontokat kell kivenni a húsból.)
Közvetlenül azelőtt, mielőtt az ételt a kutyának adnánk, rászórjuk a puffasztott gabonát. (Azért ekkor, mert így a gabona ropogós marad.)

Kutyánk ízlésétől függ, hogy az étel levét mennyire párologtatjuk el. A mi kutyusunk nem szereti a bő lében tocsogó ételeket. Ha a tiéd szereti, folyamatosan pótold az elpárolgó folyadékot!

 

p1400208-dd.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.