Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


GYÖNGYTYÚK PUFFASZTOTT GABONÁVAL

2013.11.05

Hozzávalók:

minden 25 dkg gyöngytyúkhoz (bármilyen része jó bőrrel, porcokkal együtt) 2 evőkanál puffasztott gabona (pl. natúr puffasztott rizs, amaránt, búza...)

A mennyiség a kutya nagyságától és korától függ.


Elkészítés:

A húst annyi vízben, amennyi ellepi, főzni kezdjük. Mikor megpuhult, levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük. KIcsontozzuk. Közvetlenül azelőtt, mielőtt a kutyának adnánk, rászórjuk a puffasztott gabonát. (Azért csak ekkor, hogy a gabona ropogós maradjon.)

Hideg, szeles, esős időben az ételt locsoljuk meg egy kávéskanál mézzel! A méz kitűnő immunerősítő.

Kutyánk ízlésétől függ, hogy az étel levét mennyire párologtatjuk el. A mi kutyusunk nem szereti a bő lében tocsogó ételeket. Ha a tiéd szereti, folyamatosan pótold az elpárolgó folyadékot!

Kölyökkutyáknak az aprólékot ajánlatos összevágni, mert hajlamosak egyben lenyelni, aztán, ha túl nagyok a darabok, kihányni azokat.

A csontokat mindenképpen távolítsuk el! Csak a porcokat hagyjuk a húsban!

 

p1440139-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.