Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


CSIRKEZÚZA ZÖLDBORSÓVAL

2013.08.12

Hozzávalók:

3 rész csirkezúza, 1 rész zöldborsó (fagyasztott is lehet), néhány szál petrezselyemzöld (kihagyható).

A mennyiségek a kutya nagyságától és korától függnek. Példa dekagrammokban megadva: 30 dkg zúza, 10 dkg borsó.


Elkészítés:

A zúzát annyi vízben, amennyi jól ellepi, főzni kezdjük. Mikor majdnem megpuhult, hozzáadjuk a borsót és a petrezselyemzöldet. Tíz percig együtt főzzük. A főzés végén a petrezselymet kivesszük.

Kutyánk ízlésétől függ, hogy az étel levét mennyire párologtatjuk el. A mi kutyusunk nem szereti a bő lében tocsogó ételeket. Ha a tiéd szereti, folyamatosan pótold, az elpárolgó folyadékot!

Kölyökkutyáknak a húst ajánlatos apróra vágni, mert hajlamosak egyben lenyelni, aztán, ha túl nagyok a darabok, kihányni azokat.

Az ételt langyosan vagy szobahőmérsékletre hűtve adjuk a kutyának.

Egyes kutyák allergiásak az "iparilag előállított" csirkehúsra. Ha a kutyánk a csirkehús fogyasztása után vakaródzik vagy bőrelváltozások jelnnek meg rajta, forduljunk állatorvoshoz!

  

p1400920-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.