Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


CSIRKETEPERTŐ

2014.04.04

Ha csirkét készít az ember otthon, a bőrt többnyire kidobja, pedig az alábbi recept alapján remekül felhasználható.  Kitűnő jutalomfalat. A kutyák általában imádják.

Hozzávalók:

1 kg megmosott csirkebőr és háj 2-3 centis darabokra vágva, fél bögre víz.

Elkészítés:

Egy akkora fazékba, amekkorába a bőr legalább kétszer belefér, fél bögre vizet öntünk. Beletesszük a bőrt, és a legkisebb lángon főzni-sütni kezdjük.

A víz egy idő után elpárolog, és a tepertő kezd színesedni és összeugrani. Ekkor már gyakrabban kell ránézni, nehogy elégessük. Gyakran keverjük meg!

Mikor a tepertő elérte a kívánt barnaságot és ropogósságot, szűrőbe öntjük, és lecsepegtetjük róla az összes zsírt. A tepertőt langyosan vagy hidegen adjuk a kutyának. Egyszerre csak kisebb mennyiségben.

Érdemes egyszerre többet készíteni, mert a megadott mennyiségből mindössze két maréknyi tepertő lesz. A lecsöpögtetett zsírt főzlshez felhasználhatjuk.

Egyes kutyák allergiásak az "iparilag előállított" csirkehúsra. Ha a kutyánk a csirkehús fogyasztása után vakaródzik vagy bőrelváltozások jelnnek meg rajta, forduljunk állatorvoshoz!

  

p1530151-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.