Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


CSIRKEMÁJ TÉSZTÁVAL

2014.02.16

Hozzávalók:

20 dkg csirkemájhoz, 3 dkg kínai tészta vagy hagyományos száraztészta.

Elkészítés:

A megtisztított májat kisebb darabokra vágva annyi vízben, amennyi ellepi, negyed óráig főzzük. Ezután a májdarabokat szűrőkanállal kivesszük, a visszamardt lébe beleszórjuk a tésztát.

Ha kínai tésztát használunk, a víz újraforrásakor levesszük a tűzről, és lefedve tíz percig állni hagyjuk. A hagyományos tésztát majdnem puhára főzzük.

A kész tésztába újra beletesszük a májat.

 

Az ételt langyosan vagy szobahőmérsékletre hűtve adjuk a kutyának.

Egyes kutyák allergiásak az "iparilag előállított" csirkehúsra. Ha a kutyánk a csirkehús fogyasztása után vakaródzik vagy bőrelváltozások jelnnek meg rajta, forduljunk állatorvoshoz!

Májat ne adjunk naponta a kutyának a benne található zsírban oldódó vitaminok miatt! Hetente-kéthetente viszont nagyon hasznos.

Májat csak ritkán, 2-3 hetente adjunk a kutyának.

 

p1500073-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.