Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


CSIRKEAPRÓLÉK PUFFASZTOTT GABONÁVAL

2013.07.06

Hozzávalók:

minden 25 dkg csirkeaprólékhoz 2 evőkanál puffasztott gabona (pl. natúr puffasztott rizs, amaránt, búza...)

A mennyiség a kutya nagyságától és korától függ.


Elkészítés:

A húst annyi vízben, amennyi ellepi, főzni kezdjük. Mikor megpuhult, levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük. Közvetlenül azelőtt, mielőtt a kutyának adnánk, rászórjuk a puffasztott gabonát. (Azért csak ekkor, hogy a gabona ropogós maradjon.)

Kutyánk ízlésétől függ, hogy az étel levét mennyire párologtatjuk el. A mi kutyusunk nem szereti a bő lében tocsogó ételeket. Ha a tiéd szereti, folyamatosan pótold az elpárolgó folyadékot!

Kölyökkutyáknak az aprólékot ajánlatos apróra vágni, mert hajlamosak egyben lenyelni, aztán, ha túl nagyok a darabok, kihányni azokat. A szilánkosra törő, szúró csontokat kerüljük! Inkább csak a porcokat hagyjuk a húsban!

Egyes kutyák allergiásak az "iparilag előállított" csirkehúsra. Ha a kutyánk a csirkehús fogyasztása után vakaródzik vagy bőrelváltozások jelnnek meg rajta, forduljunk állatorvoshoz!

 

p1380962-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.