Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


CSIRKEAPRÓLÉK MÉZES MOGYORÓVAL

2013.10.10

Hozzávalók:

minden 25 dkg csirkeaprólékhoz 1 evőkanál mézes mogyoró (vagy 1 evőkanál sózatlan dióféle és 1 kávéskanál méz).

A mennyiség a kutya nagyságától és korától függ.


Elkészítés:

A húst annyi vízben, amennyi ellepi, főzni kezdjük. Mikor megpuhult, levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük. Kölyökkutyáknak és kis termetű kutyáknak az aprólékot ajánlatos kicsontozni és apróra vágni. A szilánkosra törő, szúró csontokat mindenképp távolítsuk el! Inkább csak a porcokat hagyjuk a húsban! Közvetlenül azelőtt, mielőtt a kutyának adnánk, rászórjuk mézes mogyorót. (Azért csak ekkor, hogy ropogós maradjon.)

A méz nagyon jó immunerősítő, tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, a kutyák pedig általában szeretik. Ősszel, esős, nyirkos időben kifejezetten ajánlott, de természetesen csak kis mennyiségben.A diófélékben is nagyon sok a vitamin, de ezt is csak kis mennyiségben adjuk a kutyának!

Kedvencünk ízlésétől függ, hogy az étel levét mennyire párologtatjuk el. A mi kutyusunk nem szereti a bő lében tocsogó ételeket. Ha a tiéd szereti, folyamatosan pótold az elpárolgó folyadékot!

Egyes kutyák allergiásak az "iparilag előállított" csirkehúsra. Előfordulhat a diófélékre vagy a mézre is allergia. Ha a kutyánk a csirkehús, magvak vagy méz fogyasztása után vakaródzik vagy bőrelváltozások jelnnek meg rajta, forduljunk állatorvoshoz!

 

p1440328-dd.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.