Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


CSIRKE KÖLESSEL

2013.07.09

 

Hozzávalók:

3 rész csirkehús (bármilyen része lehet a csirkének a májon kívül a porcokkal, bőrrel együtt, de a csontokat főzés után távolítsuk el!), 1 rész köles (vagy rizs).

A mennyiségek a kutya nagyságától és korától függnek.


Elkészítés:

A húst annyi vízben, amennyi jól ellepi, főzni kezdjük. Mikor nagyjából megpuhult, hozzáadjuk a szemes kölest, és főzzük még 10 percig, majd langyosra hűtjük.

Kutyánk ízlésétől függ, hogy az étel levét mennyire párologtatjuk el. A mi kutyusunk nem szereti a bő lében tocsogó ételeket. Ha a tiéd szereti, folyamatosan pótold, az elpárolgó folyadékot!

Az ételt langyosan vagy szobahőmérsékletre hűtve adjuk a kutyának.

Köles helyett más gabonát (rizst, barnariszt, bulgurt...) is használhatunk.

Egyes kutyák allergiásak az "iparilag előállított" csirkehúsra. Ha a kutyánk a csirkehús fogyasztása után vakaródzik vagy bőrelváltozások jelnnek meg rajta, forduljunk állatorvoshoz!

 

p1390080-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.