Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


CSIRKE KÖLESSEL ÉS RÉPÁVAL

2015.08.14

Hozzávalók:

20 dkg bőrös csirkecomb, 10 dkg köles (vagy rizs, barnarizs, bulgur, hajdina...), 1 sárgarépa.

A mennyiségek a kutya nagyságától és korától függnek.


Elkészítés:

A darabokra vágott húst bőrével lefelé egy sütőpapírral bélelt mély tepsibe rendezzük, majd alufóliával szorosan befedjük, és 30 percig sütjük. Ezután egy lábasba öntjük a levét, a csirkedarabokat megfordítjuk, és most már alufólia nélkül visszatesszük a sütőbe, és megpirítjuk.

A hús leöntött levét vízzel kiegészítjük kb. 3 dl-re. Felforraljuk, és beleszórjuk a kölest. 5 percig fedő alatt kis lángon főzzük, majd letakarva 15 percig állni hagyjuk.

A megsült húsból kivesszük a csontokat. A kölesbe belereszeljük a nyers répát, és összekeverjük.

A húst a kölessel tálaljuk. Adhatjuk úgy is, hogy a húst felaprítjuk, és a kölesbe keverjük.

Az ételt langyosan vagy szobahőmérsékletre hűtve adjuk a kutyának.

Egyes kutyák allergiásak az "iparilag előállított" csirkehúsra. Ha a kutyánk a csirkehús fogyasztása után vakaródzik vagy bőrelváltozások jelennek meg rajta, forduljunk állatorvoshoz!

 

p1710596-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.