Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


CSIRKE GABONÁVAL ÉS MÁJJAL

2013.07.06

Hozzávalók:

5 rész csirkehús (bármilyen rész lehet akár bőrrel és porcokkal együtt), 1 rész csirkemáj, 2 rész gabona (tönkölybúza, búza, rizs...)

A mennyiségek a kutya nagyságától és korától függnek. 

 

Elkészítés:

A húst a gabonával annyi vízben, amennyi bőven ellepi, főzni kezdjük. Mikor a gabona is puhulni kezd, beletesszük a májat. Még kb. 15 percig főzzük.

Kutyánk ízlésétől függ, hogy az étel levét mennyire párologtatjuk el. A mi kutyusunk nem szereti a bő lében tocsogó ételeket. Ha a tiéd szereti, folyamatosan pótold, az elpárolgó folyadékot!

Kölyökkutyáknak a húst végül ajánlatos apróra vágni, mert hajlamosak egyben lenyelni, aztán, ha túl nagyok a darabok, kihányni azokat. A csirkecsontokat ajánlatos eltávolítani a húsból. Egyes kutyák allergiásak az "iparilag előállított" csirkehúsra. Ha a kutyánk a csirkehús fogyasztása után vakaródzik vagy bőrelváltozások jelnnek meg rajta, forduljunk állatorvoshoz!

Az ételt langyosan vagy szobahőmérsékletre hűtve adjuk a kutyának.

Májat csak ritkán, 2-3 hetente adjunk a kutyának.

 

p1380783-dd.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.