Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BELSŐSÉGEK PIRÍTVA

2015.05.13

Hozzávalók:

1 kg megtisztított belsőség (bármilyen lehet, például baromfi- sertés- vagy marhamáj, zúza, szív, vese...), 1 evőkanál étolaj, 25 dkg rizs (vagy köles, hajdina, bulgur...).

Hogy mennyit adunk egyszerre a kutyának, az a nagyságától és korától függ. 

 

Elkészítés:

A megtisztított húst feldaraboljuk. A szívet, zúzát annyi vízben, amennyi ellepi, félpuhára főzzük, majd kivesszük a főzővízből. A visszamaradt vízbe beleszórjuk a rizst (ha szükséges, még némi forró vizet adunk hozzá), 10 percig kis lángon főzzük, majd levesszük a tűzről, és lefedve félretesszük. A nyers májat és az előfőzött belsőségeket az olajon állandóan kevergetve kb. 15 percig pirítjuk.

Közben a rizs megduzzad, megpuhul. A pirított húst a rizzsel együtt langyosan vagy szobahőmérsékletre hűtve adjuk a kutyának.

Kutyánk ízlésétől függ, hogy a rizshez mennyi levet öntünk. A miénk nem szereti a bő lében tocsogó ételeket. Ha a tiéd sok lével szereti az ételt, több vízben főzd  a rizst! Ha a kutya szereti a növényi táplálékot, több rizst is adhatsz a húshoz.

Egyes kutyák allergiásak az "iparilag előállított" csirkehúsra. Ha a kutyánk a csirkehús fogyasztása után vakaródzik vagy bőrelváltozások jelennek meg rajta, forduljunk állatorvoshoz!

Májat csak ritkán, 2-3 hetente adjunk a kutyának.

 

p1670610-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.