Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ABÁLT SERTÉSHÚS TÉSZTÁVAL

2013.09.18

Hozzávalók:

minden 25 dkg bőrös sertéshúshoz 1 evőkanál száraztészta, 1 babérlevél, 1 gerezd fokhagyma.

A mennyiség a kutya nagyságától és korától függ. A hús lehet a disznó vagy malac bármelyik része (fej, toka, láb is). A fokhagyma féreghajtó hatású és erősíti az immunrendszert. 

Érdemes egyszerre kisebb kutyáknak is nagyobb mennyiséget készíteni, és kis adagokban lefagyasztani.


Elkészítés:

A nagyobb darabokra vágott húst annyi vízben, amennyi ellepi, a félbevágott fokhagymagerezdekkel és a babérlevéllel kis lángon, éppen csak gyöngyözve főzni kezdjük. Mikor az étel majdnem megpuhult, hozzáadjuk a tésztát, még öt percig főzzük, majd levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük. Eltávolítjuk a fokhagymát és a babérlevelet, a húst kisebb darabokra vágjuk, így adjuk a kutyának.

Kutyánk ízlésétől függ, hogy az étel levét mennyire párologtatjuk el. A mi kutyusunk nem szereti a bő lében tocsogó ételeket. Ha a tiéd szereti, folyamatosan pótold az elpárolgó folyadékot!

A tészta mennyisége a kutya ízlésétől függően lehet több is.

  

p1430390-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.